Birocratie vs avizeOnline.ro

EXEMPLE CONCRETE avizeOnline.ro:

        Autorizatie de Constructie in Tunari, Jud Ilfov:

Tema de rezolvat: Obtinerea Certificatului de Urbanism, Obtinerea Avizelor si a Acordurilor stabilite prin acesta, Autorizatie de Constructie locuinta parter!

40 de drumuri efectuate: de la depunerea documentatiei pentru obtinerea Certificatului de Urbanism la Receptia Lucrarii, drumuri de la si catre primarie, avizatori, centrele de plata a taxelor, diferiti specialisti implicati in procesul de autorizare a lucrarii.

16 documentatii obtinute: Certificatul de Urbansim, 11 avize si acorduri (printre care Autoritatea Aeronautica Civila, Apele Romane,  Directia de Cultura Ilfov), autorizatia de construire, anuntul de incepere a lucrarii, anuntul de terminare a lucrarilor, receptia lucrarii.

1 proiect suplimentar: masuratori in sistem WGS, pentru avizul Autoritatii Aeronautice Civile.

Timp de solutionare: AVIZEONLINE.RO 2.5 luni vs BIROCRATIE 4 luni!!!

PENTRU ANALIZA GRATUITA DOSAR CLICK AICI!

       Obtinere Autorizatie de Constructie mansarda in zona protejata, Bucuresti

Tema de rezolvat: Obtinerea Certificatului de Urbanism, Obtinerea Avizelor si acordurilor stabilite prin acesta, Autorizatie de Constructie Mansardara peste locuinta parter!

23 drumuri efectuate: de la depunerea documentatiei pentru obtinerea Certificatului de Urbanism la obtinere Autorizatie de Constructie, la primarie, avizatori si centrele de plata a taxelor.

11 documentatii obtinute: Certificatul de Urbanism, Avize si Acorduri (printre care Agentia de Mediu, Ministerul Culturii, DRBI-ISC), Autorizatia de Construire.

Timp de solutionare: AVIZEONLINE.RO 3.5 luni vs BIROCRATIE peste 5 luni!!!

PENTRU ANALIZA GRATUITA DOSAR CLICK AICI!

       Obtinere avize si acorduri Sectorul 6, Bucuresti

Tema de rezolvat: obtinerea avizelor specificate in certificatul de urbanism, locuinta parter + 1 etaj

24 drumuri efectuate: de la depunerea documentaiilor de obtinere a avizelor si a acordurilor la obtinerea acestora, la avizatori si centrele de plata a taxelor.

11 documentatii obtinute: avize si acorduri (printre care Acord ADP, Net City Telecom, Electrocentrale Bucuresti)

Timp de solutionare: AVIZEONLINE.RO 3 saptamani vs BIROCRATIE 6 saptamani

 
BIROCRATIA institutiilor stalului:

Durata legala de obtinere a Certificatului de Urbanism este de maxim 30 de zile, termen care se respecta doar in unele primarii din Romania.

Din diferite motive primariile intarzie eliberarea Certificatelor de Urbanism! Unele dintre aceste motive sunt datorate celor care intocmesc documentatiile si le depun, proprietarii de terenuri sau cei care vor sa se informeze, din lipsa transparentei institutiilor statului sau a lipsei informatiilor despre constinutul dosarelor. Sunt dese situatiile in care, dupa cele 30 de zile sa primiti o nota de completare a documentatiei cu diverse acte, termenul de solutionare a cererii decalandu-se cu 30 de zile de la data depunerii completarilor!!!!

Alt aspect important este faptul ca Certificatul de Urbanism, dupa ce este completat de catre un referent al serviciului de urbanism, se semneaza de catre urmatorii: Referentul intocmitor, Arhitectul Sef, Sectretarul Primarului si Primar!!! Acestia pot avea activitati de teren sau insuficient timp sa semneze aceste acte.

Avizele si acordurile stabilite prin Certificatul de Urbanism se elibereaza de catre furnizorii de utilitati urbane si infrastructura, sau alte institutii ale statului, dupa norme si legi interne. Durata maxima legala de eliberare a acestor avize si acorduri este de maximum 30 de zile.

Acum, fiecare dintre acesti avizatori are o organizare interioara proprie si independenta de primaria care a eliberat certificatul de urbanism, astfel rezulta proceduri diferite de eliberare. Unele sunt doar niste contracte de furnizari de servicii (vezi avizul de salubritate), altele necesita deplasari pe teren ale angajatilor institutiilor respective, uneori si cu beneficiarul sau reprezentantul acestuia, si verificari (masuratori GPS) la fata locului a traseelor retelelor si pozitionarea terenului fata de acestea (Distrigaz, Enel), de aceea acestea dureaza deseori si peste temenul legal.

Amintim si aici modul de intocmire a documentatiei necesare obtinerii avizelor si acordurilor respective!!!

Autorizatia de Construire are ca termen legal de eliberarea 30 de zile. Dupa obtinerea avizelor si acordurilor stabilite prin Certificatul de Urbanism, impreuna cu proiectele intocmite de catre proiectanti autorizati, se poate intocmi documentatia de obtinere a Autorizatiei de Construire. Aceasta se verifica de catre, in cel mai probabil caz, acelasi referent de la serviciul de urbanism care a intocmit si Certificatul de Urbanism (sfat: daca doriti sa rezolvati singuri, nu va certati cu el pana nu obtineti Autorizatia de Constructie, dar si mai bine, pana nu faceti Receptia lucrarii).

Parcursul este acelasi, Referent, Arhitectul Sef, Secretar, Primar!

Cu riscul de a devenii stresant, este foarte importanta intocmirea corecta a dosarului!!!

Birocratie vs avizeOnline.ro

  Se poate, scapa de stres! 

  Nu mai alerga in gol! 

Exemple concrete de proiecte finalizate cu totalitatea drumurilor parcurse si timpul necesar   avizarii si autorizarii acestora. 

Birocratie vs avizeOnline.ro

Trafic

Contact Info

Va stam la dispozitiei pentru eventuale lamuriri prin formularul de contact alaturat sau la numerele de telefon afisate mai jos!

 

Vodafone: 0767.503.764

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

Sunteți aici:Home Despre noi Birocratie vs avizeOnline.ro