Autorizatii Diverse

avizeOnline.ro obtine Autorizatia de constructie de la Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria de Sector, Consiliul Judetean Ilfov, Primariile din localitatile Judetului Ilfov!

Obtinem si intocmim documentatii pentru:

Autorizatie de constructie balcon parter,

Autorizatie modificare pereti interior,

Autorizatie amenajari interior,

Autorizatie constructie pod mansarda,

Autorizatie reparatii acoperis (invelitoare),

Autorizatie extindere corp existent,

Autorizatie interventii (reparatii) la fatada,

Autorizatie de constructie garaj,

Autorizatie de constructie gard,

Autorizatie constructie Firme Luminoase,

Pentru obtinerea Autorizatiei de Constructie, CLICK AICI!!!

DESCRIERE AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE:

Definitie: Autorizatia de constructie este actul final de autoritate al administratiei publice locale pe baza caruia este permisa executarea lucrarilor de constructii corespunzator masurilor prevazute de lege, referitoare la amplasarea, conceperea, realizarea, exploatarea si postutilizarea constructiilor.

Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire emisa in conditiile legi 50 din 1991, cu modificarile si completarile ulterioare, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil - teren si/sau constructii – identificat prin numar cadastral, in cazul in care legea nu dispune altfel.

SCOP AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE:

Autorizatia de constructie se emite pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, in cel mult 30 de zile de la data depunerii documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii.

Autorizatia de constructie poate face referire si la autorizatie construire gard, construire anexe, bransamente si a utilitatilor necesare realizarii investitiei propunse, cu conditia ca acestea sa fie cuprinse in documentatia intocmita de arhitect.

ACTE NECESARE AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE:

Dovada, in copie legalizata, a titlului asupra imobilului, teren si/sau constructii – copie legalizata

Intabularea actului de proprietate – copie

Extrasul de plan cadastral actualizat la zi – copie

Extras de Carte Funciara actualizat la zi– copie

Certificat de urbanism – copie

Avize si acorduri stabilite prin certificatul de urbanism, punctul de vedere al autoritatii competente pentru protectia mediului si, dupa caz, actul administrativ al acesteia – copii

Documentatia tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de constructie (DTAC) – in original, elaborata in conditiile legii 50 din 1991, cu modificarile si copletarile ulterioare.

Dovada privind achitarea taxelor pentru a se elibera certificatul de urbanism si autorizatia de constructie.

VALABILITATE AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE:

Autoritatea emitenta a autorizatiei de constructie stabileste o perioada de valabilitate de cel mult 12 luni de la data emiterii, interval in care solicitantul este obligat sa inceapa lucrarile. In aceasta situatie, valabilitatea autorizatiei de constructie se extinde pe toata durata de executie a lucrarilor prevazute prin autorizatie, in conformitate cu proiectul tehnic. Neinceperea lucrarilor ori nefinalizarea acestora in termenele stabilite conduce la pierderea valabilitatii autorizatiei de constructie, fiind necesara emiterea unei noi autorizatii. In situatia in care caracteristicile nu se schimba fata de autorizatia de constructie initiala, se va putea emite o noua autorizatie de construire, fara a fi necesar un nou certificat de urbanism. Prin exceptie de la prevederile alin. superior, in cazul justificat in care lucrarile de constructii nu pot fi incepute ori nu pot fi executate integral la termenul stabilit, investitorul poate solicita autoritatii emitente prelungirea valabilitatii autorizatiei de constructie cu cel putin 15 zile inaintea expirarii acesteia. Prelungirea valabilitatii autorizatiei de construire se poate acorda o singura data si pentru o perioada nu mai mare de 12 luni.

TAXA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE:

Valoarea taxei pentru autorizatia de construire este de 0.5% pentru persoane fizice si de 1% pentru persoane juridice, din valoarea de investitie calculata de proiectant, in devizul estimativ, coroborata cu valoarea de impozitare a zonei unde se doreste realizarea constructiei.

Taxa se poate plati la primarie sau la posta, in functie de primarie, in contul filialei trezoreriei de care apartine localitatea respectiva.

Birocratie vs avizeOnline.ro

  Se poate, scapa de stres! 

  Nu mai alerga in gol! 

Exemple concrete de proiecte finalizate cu totalitatea drumurilor parcurse si timpul necesar   avizarii si autorizarii acestora. 

Birocratie vs avizeOnline.ro

Trafic

Contact Info

Va stam la dispozitiei pentru eventuale lamuriri prin formularul de contact alaturat sau la numerele de telefon afisate mai jos!

 

Vodafone: 0767.503.764

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

Sunteți aici:Home Servicii Autorizatii Diverse