Documentatii Cadastrale

avizeonline.ro obtine de la Oficiile de Cadastru si Publicitate Bucuresti si Ilfov documentele cadastrale necesare la obtinerea Certificatului de Urbanism si a Autorizatiei de Constructie.

Documentatii cadastrale:

Cadastrul si cartea functiara formeaza un sistem unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica, de importanta nationala, a tuturor imobilelor de pe intregul teritoriu al tarii. Scopul acestui sistem este:

a) determinarea informatiilor tehnice, economice si juridice referitoare la imobile;

b) asigurarea publicatatii drepturilor reale imobiliae, a drepturilor personale, a actelor si faptelor juridice, precum si a oricaror altor raporturi juridice, prin cartea funciara;

c) furnizarea de date insitutiilor publice ale statului, necesare sistemului de impozitare si pietei imobiliare;

d) contribuie la asigurarea securitatii tranzactiilor imobiliare si la facilitarea creditului ipotecar.

Cadastrul realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor in documentele cadastrale si reprezentarea acestora pe harti si planuri cadastrale.
Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierea referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Evidenta imobilelor inscrise in planul cadastral si in cartea funciara se realizeaza si se actualizeaza din oficiu, la cererea persoanelor interesate sau la initiativa autoritatilor publice. Autoritatile publice si titularii de drepturi asupra imobilelor au obligatia de a sprijini crearea si actualizarea cadastrului prin punerea la dispozitie cu titlu gratuit a datelor si informatiilor detinute. Autoritatile administratiei publice locale sunt obligate sa acorde sprijin informational, tehnic si de alta natura, in limitele competentelor, la crearea si actualizarea sistemului de cadastru si carte funciara.

DESCRIERE:

Documente tehnice ce contin date de identificare a bunului imobil, date referitoare la teren si constructii (atunci cand acestea exista), inventarul de coordonate intocmit in sistemul de coordonate stereografic 1970, cu reprezentarea imobilului si a vecinatatilor in plan, cat si a dimensiunilor tuturor laturilor imobilului, cu precizarea numelor proprietarilor imobilelor vecine, permanent inscrise in Cartea Funciara, cat si numarul cadastral.

SCOP:

Stabilirea dimensiunilor si a formei in plan a imobilului studiat, verificarea limitelor de proprietate.

ACTE NECESARE:

Cerere tip – de la OCPI

Act de identitate – copie

Incheierea de intabulare – copie

VALABILITATE:

Nu are termen de valabilitate scopul sau fiind de a furniza informatii asupra terenului, la momentul eliberarii acestuia.

Pentru intocmirea documentatiilor de obtinere a Certificatului de urbanism si a Autorizatiei de construire, autoritatile administratiei publice locale lucreaza cu Extrase de Carte Funciara actualizate, dar nu mai vechi de 20 de zile, la data depunerii documentatiilor spre avizare.

TAXA:

Taxele catre Oficiile de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti si Ilfov au taxe incepand de la 15 lei/ document eliberat, in regim normal (5-7 zile) si de 5 ori mai mari, in regim de urgenta (1-2 zile)

Birocratie vs avizeOnline.ro

  Se poate, scapa de stres! 

  Nu mai alerga in gol! 

Exemple concrete de proiecte finalizate cu totalitatea drumurilor parcurse si timpul necesar   avizarii si autorizarii acestora. 

Birocratie vs avizeOnline.ro

Trafic

Contact Info

Va stam la dispozitiei pentru eventuale lamuriri prin formularul de contact alaturat sau la numerele de telefon afisate mai jos!

 

Vodafone: 0767.503.764

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

Sunteți aici:Home Servicii Documentatii Cadastrale